1000 – 1599

Papildus ķīmiskās vielas

Zaļā krāsā iekrāsotos uztura piedevas uztura speciālisti un ārsti iesaka, kā veselībai nekaitīgas. Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka visas šīs piedevas ir atļāvusi lietot ES un katram pašam jāpieņem lēmums par to izmantosānu uzturā.

  • E 1103 Invertāze. Var būt konditorejas izstrādājumos ar mīkstu pildījumu
  • E 1105  Lizocīms. Var tikt pielietots siera gatavošanā un varētu būt sūkājamās konfektēs
  • E 1200 Polidekstroze
  • E 1201 Polivinilpirolidons
  • E 1202 Polivinilpolipirolidons
  • E 1203 Polivinilspirts
  • E 1204 Pullulāns. Izmanto mutes higiēnas produktos, kā, piemēram, mutes atsvaidzinātaja.
  • E 1404  Oksidētā ciete. Var būt sautējuma maisījumā, konditorejas izstrādājumos,mīklas sausajā maisījumā
  • E 1410 Monocietes fosfāts
  • E 1412 Dicietes fosfāts
  • E 1413  Fosfatētas dicietes fosfāts. Var būt saldējumā, aromatizētā jogurtā, konservēti produkti zīdaiņiem
  • E 1414 Acetilētas dicietes fosfāts. Var būt marinētos dārzeņos, jogurtā, mērcēs, sausajos kūku maisījumos un konservētos augļos
  • E 1420 Acitelēta ciete. Var būt mērcēs, desertos, pikantās mērcēs, ceptos un konditorejas izstrādājumos
  • E 1422 Acetilētās dicietes adipināts. Var būt jogurtā, mērcēs, marinētos dārzeņos, konservētos augļos, sausajā kūku maisījumā un pīrāgu pildījumos
  • E 1440 Hidroksipropilciete. Var būt marinētos dārzeņos, jogurtā, konservētos augļos
  • E 1442  Hidroksipropildiciete fosfāts. Var atrasties, saldētos desertos, konservētās zupās, mērcēs, kūku sausajos maisījumos
  • E 1450 Cietes nātrija oktenilsukcināts. Var būt salātu mērcēs, esencē, dzērienu baltinātajā
  • E 1451 Acetilēta, oksidēta ciete. Var būt konservētā pārtikā zīdaiņiem un maziem bērniem, un konditorejas izstrādājumos
  • E 1452 Cietes alumīnija oktenilsukcināts
  • E 1505 Trietilcitrāts. Var būt pārstrādātos olu baltumos, dūmu aromāts
  • E 1517 Glicerildiacetāts
  • E 1518 Gliceriltriacetāts; triacetīns
  • E 1519 Benzilspirts. Izmanto ēterisko eļļu un kosmētikas ražošanā.
  • E 1520 Propāna-1,2-(propilēnglikols)
  • E 1521 Polietilēnglikols. Lieto, lai glazētu ēdienu un regulētu tajā skābes un citu nekvalificēto e-vielu klātbūtni.
  • Modificēta ciete. Var tikt pievienota krējumam, jogurtam, piena produktiem, gaļas izstrādājumiem, tomātu mērcēm un citiem produktiem.

 


E1000 – E1599 Citas vielas – saraksts

E 1000 Holskābe
E 1100 Amilāze
E 1103 Invertāze
E 1105 Lizocīms
E 1200 Polidekstroze
E 1201 Polivinilpirolidons
E 1202 Polivinilpolipirolidons
E 1203 Polivinilspirts
E 1204 Pullulāns
E 1400 Dekstrīns
E 1404 Oksidēta ciete
E 1410 Monocietes fosfāts
E 1412 Dicietes fosfāts
E 1413 Fosfatētas dicietes fosfāts
E 1414 Acetilētas dicietes fosfāts
E 1420 Acetilēta ciete
E 1422 Acetilētas dicietes adipināts
E 1440 Hidroksipropilciete
E 1442 Hidroksipropildicietes fosfāts
E 1450 Cietes nātrija oktenilsukcināts
E 1451 Acetilēta oksidēta ciete
E 1452 Cietes alumīnija oktenilsukcināts
E 1505 Trietilcitrāts
E 1517 Glicerildiacetāts
E 1518 Gliceriltriacetāts
E 1519 Benzilspirts
E 1520 Propān-1,2-diols
E 1521 Polietilēnglikols